Homemade popcorn met kruiden

DSCN2071.jpgWist je dat popcorn heel makkelijk zelf te maken is? En dat het vaak ook nog gezonder is dan de magnetron versie? Dat laatste wist je misschien wel, aangezien daar de laatste tijd steeds vaker over gesproken word. Er word dan onder andere gezegd dat de binnenkant van de magnetron zak chemicaliën bevat die niet goed voor ons zijn. Nou heb ik daar vrij weinig verstand van waardoor ik er dus niet veel over kan zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat de kant en klare popcorn vaak teveel zout bevat. Nou pas ik vanwege mijn bloeddruk wel meer op zout dan andere mensen, maar in kant en klare popcorn schijnt meer zout te zitten dan je dagelijks nodig hebt.
Als je je popcorn dus zelf zou maken, heb je hier veel meer controle over. Je bepaald immers zelf welke kruiden je er over doet. Daarnaast is het toch ook heel leuk om te zien als je een pan met glazen deksel hebt! En het is leuk om af en toe te variëren met smaken. Gebruik bijvoorbeeld kaneel voor een zoete variant of geraspte kaas met wat uipoeder. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. 

DSCN2075.jpg

Dit heb je nodig:

  • maïskorrels/pofmais
  • een scheutje olie
  • wat gesmolten boter
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl ui poeder
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • eventueel een snufje zout
  • een hoge pan met deksel

Zo maak je het:

Verwarm een hoge pan met een dun laagje olie. Laat hem niet te warm worden! Bedek 2/3 van de bodem met een enkele laag pofmais en leg de deksel op de pan. Zet het vuur niet te hoog. Wacht rustig tot de mais begint te poffen en schud de pan af en toe goed. Zo voorkom je dat het aanbrand. Blijf af en toe schudden als de mais aan het poffen is en zet het vuur uit zodra het poffen bijna klaar is. Schud nog goed met de deksel op de pan. Als je de deksel er gelijk af haalt, vliegt straks alles de pan uit.
Doe de popcorn in en grote schaal en besprenkel met een klein beetje gesmolten boter en je favoriete kruiden. Schep alles goed zodat ieder stukje wat kruiden heeft.

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Homemade popcorn met kruiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s