Overnight oats

DSCN2037.jpg

Als je van havermout houd, dan ken je dit waarschijnlijk wel. De havermout die je de avond van te voren met melk en al in de koelkast zet zodat je dat de volgende morgen gelijk op kan eten. Super makkelijk en ook nog eens super lekker! Ik had dit tot voor kort nog niet gemaakt en had dus ook geen idee wat ik kon verwachten. Ik dacht eerst dat het de zelfde substantie zou hebben als havermout pap. Maar het is naar mijn mening veel dunner. Het lijkt meer op muesli met melk naar mijn mening. Nou hou ik daar normaal niet zo van, maar toch was ik blij verrast toen ik dit proefde. Ik had er onder andere banaan en rozijnen bij gedaan, maar je kunt er echt van alles door doen. Banaan is bij mij gewoon standaard favoriet. De rozijnen had ik bij de melk en havermout gedaan zodat ze de volgende dag lekker zacht waren.

DSCN2040.jpgDit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 35 gr havermout
  • 150 ml melk
  • een handje rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el ahorn siroop
  • 1 banaan
  • 1 el hennep zaad
  • 1 el amandelschaafsel

Zo maak je het:

Doe de havermout samen met de rozijnen en kaneel in een kom of diep glas en schenk de melk er over. Doe de ahorn siroop erbij en roer goed door. Dek af met folie en zet voor een nacht in de koelkast. Ik doe dit altijd vlak voor ik naar bed ga. Roer het de volgende morgen even door en voeg de in plakjes gesneden banaan toe. Besprenkel met hennep zaad en amandelschaafsel.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Overnight oats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s