Marokkaanse worteltjes

DSCN2043.jpg

Ik heb al eerder een bijgerecht gemaakt met wortel. Maar deze variant kennen jullie nog niet. Ideaal voor bij bijvoorbeeld rijst of couscous met wat vlees of een salade. Ik gebruik hier garam masala maar je kunt ook bijvoorbeeld ras el hanout gebruiken. Of maak je eigen favoriete kruiden mengsel. De verse peterselie zorgt voor een mooie frisse kleur die door het oranje van de wortel extra goed opvalt. Het was jammer dat het weer zo grauw was, anders waren de foto’s waarschijnlijk nog helderder geweest. Ach, soms werkt het weer niet helmaal mee zoals je wilt. Het grote voordeel van dit gerecht is dat je het heel makkelijk voor 1 persoon kunt maken, maar ook voor veel meer. Wortel kun je namelijk best wel even bewaren. Wat ook inhoud dat dit recept ideaal is om restjes op te maken. Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • ± 500 gr wortel, of 1 flinke wortel per persoon
  • 1 grote ui, gebruik bijv. een sjalot voor 1 persoon
  • 2 tl garam masala
  • een flinke hand vers gehakte peterselie
  • zout en peper
  • scheutje water
  • kokos olie om te bakken

Zo maak je het:

Snijd de wortel in blokjes van een cm en snijd de ui in halve ringen. Verhit wat kokos olie in een diepe pan of koekenpan en voeg de wortel en ui toe. Bak dit ongeveer 3 tot 4 minuten tot de ui zachter is geworden. Doe een klein scheutje water in de pan. Leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de wortel 5 minuten zachtjes sudderen tot het beetgaar is. Haal de deksel van de pan en voeg de garam masala, zout en peper toe en bak nog 2 minuten. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe als je het wat te droog vind. Roer de peterselie erdoor en dien op. Besprenkel de bovenkant eventueel met wat extra peterselie voor de kleur.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Marokkaanse worteltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s