Homemade knoflooksaus

DSCN2017.jpgOp een zondag avond moesten we vrij vroeg ergens zijn, waardoor we eerder moesten eten. Ik wilde dus een snelle maaltijd wat niet teveel werk was. Ik besloot om wraps te maken (het recept komt binnenkort) met zelfgemaakte knoflooksaus. Als je dan toch makkelijk eet, kun je het gerecht toch nog een beetje extra ‘liefde’ geven op die manier. Iedereen kent de typische smaak van de knoflooksaus wel als je bijvoorbeeld kapsalon laat bezorgen thuis. Ik had niet verwacht dat mijn creatie daar zo dicht in de buurt zou komen. Het was naar mijn mening dus heel goed gelukt. Hij was wel iets pittiger dan we hadden verwacht waardoor we de rest van de avond enorm naar knoflook stonken. En dat ondanks dat we tanden gepoetst hadden. Misschien toch niet zo’n goed idee geweest om dat voor een afspraak te eten haha. Maar het was het wel waard. Ik adviseer je wel om de saus een paar uur van te voren te  maken zodat de smaak mooi in kan trekken.DSCN2018.jpgDit heb je nodig:

  • 3 el mayonaise
  • 3 el magere yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • een scheutje citroensap
  • een flinke pluk bieslook
  • zout en peper

Zo maak je het:

Roer de mayo en yoghurt door elkaar en voeg een scheutje citroensap toe. Knip de bieslook erboven fijn met een schaar (wel zo makkelijk) en pers de knoflook uit. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar. Laat een paar uur staan in de koelkast en serveer.

Eetsmakelijk!

3 gedachten over “Homemade knoflooksaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s