Zoete aardappel stamppot met rucola

_PSA0323.jpgIn de winter eten we graag stamppot en om er een andere draai aan te geven heb ik dit keer gekozen voor zoete aardappels. Behalve dat het een super mooie kleur heeft, is het ook nog eens een stuk gezonder dan gewone aardappels. Het heeft wel een vrij specifieke smaak waar de rucola samen met gedroogde tomaten en feta heel goed bij passen. Ik heb er dit keer in stukjes gesneden worst door gedaan, maar dit kun je heel goed weglaten als je een vegetarische variant wilt. Het leuke is dat je ook nog eens heel weinig ingrediënten nodig hebt. _PSA0327.jpgDit heb je nodig voor 2 personen:

  • ± 700 gr zoete aardappels
  • 45 gr rucola
  • 100 gr feta
  • 6 gedroogde tomaten
  • 4 chipolata worstjes
  • zout en peper
  • eventueel een scheutje water
  • een scheutje olie om te bakken

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een pan met water en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn. Snijd ondertussen de worstjes in stukjes zodat er eigenlijk kleine balletjes ontstaan en bak deze 5 minuten in een koekenpan met olie tot ze bruin en gaar zijn. Zet ze opzij in een bakje of bord. Snijd de tomaten en feta in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een puree stamper. Doe er eventueel een scheutje water bij als het te droog is. Voeg de gedroogde tomaat en feta toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de rucola erdoor samen met de worstjes en warm alles nog even goed door.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Zoete aardappel stamppot met rucola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s