Balsamico kip

DSCN2002.jpgNou moet ik toegeven dat deze kip nou niet bepaald fotogeniek is, maar ik kon er niets anders van maken. Het was de bedoeling dat er nog wat andere dingen op een bord erbij werden gelegd, maar toen de helft mislukte, leek het me beter om het bij de kip te houden haha. Ach zelfs een blogger heeft hier wel eens last van. Ik heb daarom ook nooit beweerd dat ik super goed kan koken en dit bewijst het maar weer. De kip was gelukkig wel heel lekker. En daar gaat het om. Omdat hij even heeft staan marineren, was hij uiteindelijk heel mals geworden. Bij mij heeft het zo’n 30 minuten gestaan en veel langer had het echt niet nodig. De smaak van de balsamico zou naar mijn mening dan te sterk worden. Eet dit lekker met wat gebakken aardappels en groente. En dan moet je niet vergeten de aardappels om te scheppen in de oven zoals ik deed…DSCN2007.jpgDit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 grote kipfilet, of 2 kleintjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie
  • 3 el balsamico azijn
  • 3 el honing
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de kip in plakken van ongeveer een cm dik. Pers een teen knoflook uit boven een kom en voeg de balsamico, honing, olie, zout en peper toe. Roer goed door en leg de kip erin. Laat dit ongeveer 30 minuten marineren en schep af en toe om. Verhit en koekenpan of gril met eventueel een heel klein beetje olie en bak de kip rondom tot het gaar is. Dit duurt maar een paar minuten omdat je plakken hebt gesneden. Zet het vuur lager en voeg de rest van de marinade toe en verwarm even mee tot het iets dikker wordt. Doe alles in een kom en serveer.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Balsamico kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s