Tosti met tonijn en kaas

DSCN1999.jpg

Deze tosti noemen ze ook wel Tuna Melt, maar ik vond die naam zo kort en onduidelijk. Deze tosti is het lekkerste als je er ruim voldoende kaas op doet zodat hij lekker romig en dradig word. Geraspte kaas werkt naar mijn mening het beste hierbij. Omdat de vulling van deze tosti net even anders is, zorgt het ervoor dat je lunch gelijk een stuk interessanter word. Niets is voor mij erger dan een lunch die saai geworden is. Ik probeer om die reden dus regelmatig nieuwe dingen uit. Natuurlijk heb ik ook zo mijn favorieten die heel vaak terug komen hoor. Maar af en toe wat anders is ook wel leuk. Wat is jullie favoriete tosti eigenlijk?DSCN2000.jpgDit heb je nodig voor 2 tosti’s:

  • 4 sneetjes brood
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1 el mayonaise, dikke yoghurt zou ook kunnen
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl knoflook poeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 sjalot
  • 2 flinke handen vers geraspte kaas
  • boter
  • zout en peper

Zo maak je het:

Smeer 4 sneetjes brood in met een laagje boter en leg de beboterde kant naar beneden. Snipper een sjalot zo fijn mogelijk en doe samen met de tonijn in een kom. Voeg de kruiden, mayonaise en zout en peper toe en meng goed. Verdeel het mengsel over 2 boterhammen (op de niet besmeerde kant) en leg er per boterham een flinke hand kaas op. Leg de andere boterhammen erop. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en leg de tosti’s in de pan. Zet het vuur niet te hoog en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Natuurlijk kun je dit ook gewoon in je tosti ijzer doen. Je hoeft ze dan natuurlijk ook niet om te draaien.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Tosti met tonijn en kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s