Rijstnoodles met kip en chili saus

DSCN1961.jpgVoor de kerst heb ik een heerlijk nieuw kookboek gehad met een heleboel slanke recepten. Wat natuurlijk ideaal is na de feestdagen. Nadat ik het had doorgebladerd, kreeg ik meteen trek in rijstnoodles. Waarschijnlijk omdat ik wist dat die nog in de kast stonden. Ik had een recept voorbij zien komen waar ik een variatie op heb gemaakt. In het boek werd er een combinatie van sojasaus en chilisaus gebruikt, waar ik ontzettend benieuwd naar was. De saus heb ik dus als basis gebruikt. En om het nog wat slanker te maken, heb ik de kip gekookt in plaats van gebakken. Verder heb ik er groente door gedaan die mij het lekkerste leken. Door de verschillende kleuren in het gerecht lijkt het zelfs bijna lente. Heerlijk toch?DSCN1966.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

 • 150 gr rijstnoodles
 • 1 grote kipfilet
 • 100 gr wortel
 • 125 gr sperziebonen
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl gemberpoeder
 • 6 el sojasaus
 • 6 el milde chilisaus
 • kokosolie

Zo maak je het:

Breng een pannetje met water aan de kook en doe de kipfilet erin. Kook deze ongeveer 10 tot 15 minuten en leg vervolgens op een snijplank. Pluk de kip met twee vorken in kleine stukjes. Kook ook de sperziebonen 4 minuten voor. Ik had een zakje gesneden sperziebonen gekocht en zag op de achterkant dat je ze ook in de magnetron kunt koken. Prik gewoon wat gaatjes in de verpakking en doe ze 3 minuten in de magnetron. Super handig! Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking en spoel af met koud water.
Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de wortel in dunne repen van ongeveer 5 cm lang. Pers de knoflook uit in een klein bakje en roer de sojasaus en de chili saus erdoor.
Verhit een wok met wat kokosolie en bak de ui 1 minuut mee. Voeg de paprika en wortel toe en bak nog een paar minuten tot de groente beetgaar is. Voeg de sperziebonen en de kip toe en bak nog 1 of twee minuten mee. Roer de saus erdoor en laat even goed warm worden. Je kunt eventueel extra saus toevoegen als je dat wilt. Roer beetje bij beetje de noodles erdoor en laat alles goed warm worden.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Rijstnoodles met kip en chili saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s