Tortilla pizza met gehakt

DSCN1954.jpgDeze tortilla pizza’s of tortizza zoals ze ook wel eens genoemd worden, zag ik al vaker voorbij komen. Maar het leek mij eerlijk gezegd niet zo heel bijzonder. Waarom zou je een tortilla als bodem gebruiken voor een pizza als je ze ook van brood of pizza deeg kan maken, dacht ik dan. Laatst besloot ik het toch eens te proberen. En ik moet zeggen dat het me enorm heeft verrast. Ik wist niet dat dit zo lekker was! De bodem blijft makkelijk snijbaar en de rand die je hebt overgelaten wordt lekker knapperig. Precies zoals een bodem zou  moeten zijn naar mijn mening. Ik heb gehakt gebruikt omdat ik me een beetje had laten inspireren door de originele Turkse pizza’s, maar je kunt iedere topping gebruiken die je wilt. En het leuke is, dat het ook nog eens snel op tafel staat. DSCN1959.jpg

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

 • 4 tortilla’s
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 500 gr gehakt
 • 1 paprika
 • 250 gr cherry tomaten
 • 1 rode ui
 • 125 gr mozzarella
 • geraspte kaas
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • 1 tl italiaanse kruiden
 • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tortilla’s op een beklede bakplaat. Bij mij konden er 2 op een bakplaat, dus het kan zijn dat je twee keer moet bakken. Tenzij je twee bakplaten hebt natuurlijk.
Snijd de ui in halve ringen, halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt tot je geen roze meer ziet. Voeg de ui en paprika toe en bak nog eens 2 minuten. Of tot de ui en paprika wat zachter zijn. Voeg de knoflookpoeder, italiaanse kruiden, zout en peper toe en meng even door. Roer een el tomatenpuree erdoor en laat nog een minuutje pruttelen. Schep de tomaatjes erdoor en zet het vuur uit.
Snijd de mozzarella in blokjes. Verdeel het gehakt mengsel over de tortilla’s en laat een cm aan de randen vrij. Verdeel de mozzarella erover en besprenkel met wat geraspte kaas. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot de kaas gesmolten is en de randen mooi bruin zijn.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Tortilla pizza met gehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s