Kersen smoothie

DSCN1949.jpgIk weet dat het nou niet bepaald kersen seizoen is, maar waarom zou ik me daar aan houden haha. Kersen kun je namelijk heel goed in een blik of pot kopen. Het voordeel is dat ze dan ook nog voor je ontpit zijn. Het kost je dus niet eens veel werk. En voor smoothies zijn ze ideaal. Spoel ze wel even af voor gebruik, aangezien ze vaak in suiker water worden bewaard. Ik gebruik in dit recept meerdere fruit soorten, waaronder banaan. En deze was zo rijp dat, ik samen met de kersen, niet eens een andere zoetstof nodig had. Dan is dat suiker water toch niet zo heel erg meer. De koek kruiden geven de smoothie net wat extra’s waardoor het toch nog een klein beetje winters is. Ik hou het er gewoon op dat gewoon een kerst-rode kleur heeft haha.DSCN1952.jpgDit heb je nodig voor 2 glazen:

  • 175 gr kersen uit een blik of pot, uitgelekt en afgespoeld
  • 10 bevroren aardbeien
  • 1 rijpe banaan
  • 250 ml magere yoghurt
  • 1 tl koek en speculaas kruiden

Zo maak je het:

Laat de bevroren aardbeien een half uurtje op het aanrecht staan zodat ze iets makkelijker gemaald worden door je blender. Mijn blender heeft nog wel eens de neiging om alles onder te spetteren als mijn fruit iets te hard bevroren is haha. Doe vervolgens alle ingrediënten in je blender en blend tot alles mooi gemengd en vloeibaar is. Verdeel over 2 glazen (of bewaar de helft voor later) en doe er twee rietjes in.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Kersen smoothie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s