Romige kipreepjes uit de oven

DSCN1871.jpgLaatst vroeg ik me af waarom ik dit recept nooit eerder heb gedeeld, ik maak het namelijk regelmatig. Vooral als ik niet weet of ik trek heb ik pasta, rijst of aardappel. Dit gerecht kan namelijk heel goed bij alle drie de opties. Op de foto zie je het gerecht voor 2 personen, maar hieronder zet ik het recept neer zoals hij hoort (voor 4 personen). Meestal als je leest dat iets in de oven moet, denk je automatisch dat het iets is wat lang duurt. Dit recept dus niet. De voorbereidingen kosten weinig tijd en het gaat maar kort in de oven. Je bent in ongeveer 30 minuten wel klaar. Dat is altijd lekker toch.DSCN1880.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 150 gr boursin
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 2 handjes geraspte kaas
  • olie of boter om te bakken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in dunne reepjes of blokjes als je dat makkelijker vind. Snijd de tomaten in brede plakken en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten vervolgens in grove blokjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Breek in een kom 2 eieren en roer de boursin erdoor tot het mooi glad is. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een wok met wat olie of boter en bak de kip gaar in 5 tot 10 minuten. Dit ligt eraan hoe groot je de kip gesneden hebt. Voeg de courgette toe en bak nog 3 minuten mee. Zet het vuur uit en doe de kip, courgette en tomaat in een ovenschaal. Zorg er wel voor dat je eventueel vocht in de pan laat, anders word je gerecht te nat. Schenk vervolgens het ei mengsel erover en besprenkel met geraspte kaas. Zet in de oven voor 15 tot 20 minuten. Serveer met rijst, pasta of een aardappelgerecht.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Romige kipreepjes uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s