Review: de kooktas van ’t ganzengors

DSCN1905.JPGKennen jullie de kooktas al? De meeste van jullie waarschijnlijk niet. Deze tas word ook wel voordeeltas, afhaaltas of dinerbox genoemd, maar bij ons noemen we het altijd gewoon kooktas. Dat bekt gewoon wat lekkerder vinden wij haha. In deze tas vind je grof gezegd een 2 gangen diner voor 2 personen die je mee kunt nemen naar huis. Hij is helemaal voorbereid door de chef en het enige wat je hoeft te doen, is het thuis af maken volgens de aanwijzingen die er bij zitten. handig toch? Hieronder vertel ik je wat het precies inhoud, wie het maakt, waar het vandaan komt en wat ik er van vind. Lees snel verder!Laten we beginnen bij het begin. Deze tas is ontwikkeld door chef-kok Ronald Kleyburg. Hij is samen met zijn vrouw de eigenaar van het restaurant ’t Ganzengors. Al jaren is dit restaurant een begrip in Spijkenisse. En ik moet zeggen dat ik samen met mijn familie al heel lang ieder jaar wel een keer kom eten. Volgens mij hebben we inmiddels zelfs een bekend gezicht daar haha.
Sinds een paar jaar hebben zij naast hun restaurant ook een wijn/delicatessen zaak waar ze onder andere exclusieve kaas, olijven, vis, azijn, olie en wijn verkopen. Het leuke is, dat je bepaalde ingrediënten uit het restaurant dus ook in hun winkel kunt kopen. En natuurlijk verkopen ze hier hun, inmiddels, beroemde kooktas. Bij ons is ie in ieder geval wel beroemd haha.DSCN1910.JPG

De tas:

Zoals je al hebt gelezen is de tas als het ware een luxe diner uit het restaurant, maar dan vanuit je eigen huis. Chef-kok Ronald stelt iedere week een menu samen van 2 gangen voor 2 personen. Eventueel kun je hier een dessert bij vragen voor een klein extra bedrag. Alles word in het restaurant zelf voor je voorbereid en zelfs voorgegaard zodat je het thuis alleen maar hoeft op te warmen of af te maken. De werkwijze zit bijgevoegd in de tas.
De prijs van deze tas varieert per week, omdat er gebruik word gemaakt van verse producten. Maar ook omdat de inhoud per week verschillend is. Wij hadden deze keer gekozen voor de kerst tas. Met de hele familie hebben wij dus in een handomdraai genoten van een heerlijke luxe kerstdiner voor maar 29,50 euro per persoon. De tassen moet je wel van te voren bestellen. En hierbij kun je gewoon doorgeven voor hoeveel personen je hem wilt hebben. Hou er wel rekening mee dat deze kerst tas wat meer gangen bevat dan normaal het geval is.

Het kerstmenu van dit jaar:

Het menu voor dit jaar bestaat uit 4 gangen.

Een proeverij van 3:
– een loempiaatje gevuld met geitenkaas, bosui en tomaat.
– een terrine van zalm en sliptong.
– een rouleau van eendenlever, kropsla en pekelvleesDSCN1916.JPG

Kreeftensoep met Hollandse garnalen.DSCN1919.JPG

Wildzwijn rollade met tutti frutti, portsaus en romige zuurkool.DSCN1925.JPG

Een taartje van peer en walnotenmousse met caramel van vlierbessen.DSCN1932.JPG

Wat vind ik er van:

Over het algemeen ben ik nog niet echt teleurgesteld door dit restaurant. Het eten in het restaurant is altijd heerlijk en de service is altijd goed. De kwaliteit van de kooktas is naar mijn mening bijna net zo goed als in het restaurant zelf. Het enige verschil is dat je het zelf op tafel moet zetten nu haha. Het leuke aan de kooktas is dat er zelfs bij staat hoe je de borden moet opmaken. Op die manier ziet je bord er bijna net zo mooi uit als in het restaurant. Ik zeg bijna, omdat wij het natuurlijk niet zo goed kunnen als je chef haha.

Maar wat vond ik van de kerst tas van dit jaar? Laten we beginnen bij het voorgerecht. Dat was bij mij het favoriete onderdeel dit jaar. Het is leuk dat je 3 verschillende dingen op je bord hebt liggen en dat het op een bepaalde manier toch bij elkaar komt. Voor mij was het enige nadeel dat ik totaal niet van lever houd. Dat onderdeel vond ik dus ook minder lekker, maar dat wil niet zeggen dat het niet goed was klaar gemaakt. Het is gewoon mijn mening.
Op de kreeftensoep was niets aan te merken. De hoeveelheid was ruim voldoende en het smaakte precies zoals verwacht.
Het hoofdgerecht smaakte over het algemeen prima. De enige aanmerking was, dat het vlees wat droog was en wat meer op smaak gebracht mocht worden. Daardoor kwam het gerecht niet helemaal goed tot zijn recht. Ik moet zeggen dat dit voor ons de eerste keer was, dat er iets niet helemaal goed was gegaan. We houden het er op dat we deze keer gewoon een keer pech hadden, kan gebeuren toch? Het nagerecht smaakte heerlijk. Sommige  van ons vonden de bodem iets te hard, maar ik vond dat persoonlijk geen probleem. De smaak was er gelukkig niet minder om.

Het was jammer dat het hoofdgerecht dit jaar wat minder was. Maar omdat we deze tas al vaker hebben besteld en het iedere keer wel goed ging, zal ik het nog steeds bij iedereen aanbevelen. Als je het al een hele tijd besteld, kan het ook een keer wat minder goed gaan dan je gewend bent toch? Want ondanks dat heeft deze tas nog steeds een dikke voldoende verdiend vind ik. En waarschijnlijk bestellen we volgende keer gewoon weer.

Ben je benieuwd naar het restaurant of de winkel met de kooktas? Klik dan op 1 van de links hieronder:

Restaurant ’t Ganzengors

Delvino delicatessen en wijn 

 

Een gedachte over “Review: de kooktas van ’t ganzengors

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s