Roerei met ham en kaas

DSCN1883.JPGOp kerstochtend van afgelopen jaar besloot ik wat minder ‘groots’ uit te pakken dan normaal. Aangezien we in de avond nog een groot diner hadden. Ik deed wat broodjes in de oven en besloot er wat roerei bij te maken. In de koelkast had ik nog wat ham en geraspte kaas. Al snel was dit recept ontstaan. Natuurlijk had ik me weer eens op de hoeveelheid verkeken. Het bleek namelijk wat machtiger te zijn dan ik had gedacht. Ik zat na 1 broodje eigenlijk al vol namelijk haha. Maar dat betekende dat we de volgende dag nog een beetje over hadden voor het ontbijt. Ook lekker.

DSCN1888.JPG

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 5 eieren
  • 125 gr hamblokjes
  • 2 handjes geraspte kaas
  • een scheutje room of melk
  • 1 tl oregano
  • zout en peper
  • boter of olie om in te bakken

Zo maak je het:

Breek de eieren in een kom en klop ze los met wat melk of room. Voeg zout, peper, oregano, ham en kaas toe en roer goed door. Verhit een koekenpan met wat olie of boter. Zet het vuur wat lager en voeg de eieren toe. Blijf langzaam roeren tot al het ei gestold is. Zorg er wel voor dat het vuur op middelmatig staat. Bak je roerei wat korter als je het zachter wilt en wat langer als je het goed ‘doorbakken’ wilt. Houd er rekening mee dat je ei nog wat doorgaard als je het vuur hebt uitgezet. Serveer met wat lekkere gebakken broodjes.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Roerei met ham en kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s