Perline met rode pesto saus

DSCN1853.jpgHet is weer tijd voor een pasta recept. Deze keer kocht ik verse perline. Ik wist eerst ook niet wat het was, maar het zag er leuk uit en de vulling leek me lekker. Het is dus gewoon een versie van gevulde pasta. Deze was onder andere gevuld met truffel, wat super lekker was! Natuurlijk kun je gewoon ravioli of tortellini gebruiken met de vulling die je zelf lekker vind. Dat was namelijk ook waar ik in de winkel eigenlijk naar op zoek was haha. Het was ook de bedoeling dat er wat tomaten door gingen, maar toen ik aan tafel zat, merkte ik dat ze nog in de fruit schaal lagen. Dus voel je vrij om er ook wat tomaat door te doen als je dit lekker vind. DSCN1858.jpgDit heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 gr gevulde pasta naar keuze
  • 125 gr hamblokjes
  • 250 gr chamignons
  • 1 pot rode pesto
  • 3 tot 4 el mascarpone
  • 1 el olie
  • zout en peper
  • eventueel 1 tomaat in blokjes (als je dit niet vergeet, net als ik haha)

Zo maak je het:

Snijd de champignons in plakjes. Breng een diepe pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking. Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak de champignons een paar minuten tot ze geslonken zijn. Voeg de pesto en mascarpone toe en roer door tot het gesmolten is. Eventueel kun je wat kookvocht toevoegen als het te dik is. Voeg de tomaten toe en laat alles zachtjes pruttelen tot je pasta klaar is. Aangezien ik verse pasta gebruikte, was het binnen 5 minuten al gaar dus het is wel belangrijk dat je er op let dat het ongeveer tegelijk klaar is. Roer de pasta er door heen en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer met wat geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Perline met rode pesto saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s