Salade met zalm en garnaaltjes

DSCN1840.jpgDeze salade maakte ik toen het vlak voor kerst was. Ik dacht bij mezelf dat het beter was om het qua eten nog even rustig aan te doen. Deze salade kwam toen gelijk in mijn gedachten naar boven drijven. Mijn moeder heeft dit regelmatig gemaakt rond de feestdagen en zelfs een keer als voorgerecht. Het juiste recept ken ik echter niet, dus heb ik het uit mijn hoofd moeten doen. En dat ging makkelijker dan gedacht. Het smaakte naar mijn idee gewoon bijna hetzelfde als ik me herinner. Het is gemaakt met een simpele citroendressing. Maar het is super lekker om hem net een tikje te zuur te maken. Zeg maar zo zuur dat je nog net niet zuur gaat kijken haha. Om hem als avondmaaltijd te eten, heb ik er wat gebakken aardappeltjes bij gemaakt. DSCN1850.jpg

Dit heb je nodig voor ± 3 tot 4 personen:

  • 100 gr gemengde sla, ik gebruik rucola melange
  • 150 gr gerookte zalm
  • 125 gr roze garnaaltjes
  • 250 gr cherry tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 10 gr verse dille
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe de sla in een grote schaal. Rasp de schil van een citroen en pers de vrucht uit. Doe de schil en het sap in een middelgrote kom en voeg de olijfolie toe (ongeveer de dubbele hoeveelheid van de citroen). Breng op smaak met zout en peper. Snijd de gerookte zalm in grove stukken en doe samen met de garnaaltjes in de kom met dressing. Roer om en laat 10 minuten marineren.
Snijd de tomaatjes door de helft en snijd de komkommer in halve plakjes. Doe de tomaat en komkommer bij de sla in de schaal. Verdeel na 10 minuten de vis over de sla en schenk de rest van de dressing erover. Verdeel 10 gr fijngehakte dille erover en meng alles door. Serveer eventueel met wat gebakken aardappeltjes.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Salade met zalm en garnaaltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s