Rijst met groente uit de oven

DSCN1793.jpgGisteren hadden jullie al kunnen lezen over de kaassaus met peterselie van Linda McCartney. Ik kan jullie vertellen dat dat in combinatie met deze ovenschotel echt overheerlijk is! Hoe meer kaassaus je er over doet, hoe lekkerder het is. Al moet je het natuurlijk niet te vaak eten om die reden haha. De titel op zich klinkt nou niet bepaald spannend, maar je moet het echt proberen. Mijn vriend was eerst nog wat bedenkelijk, omdat het vegetarisch was. Hij is namelijk een echt vlees eter. Maar zelfs hij snapt nu waarom ik het zo graag wil eten haha. Ik heb het oorspronkelijke recept gehalveerd voor ons twee, maar als je met meer bent thuis, adviseer ik je om gewoon het hele recept te maken. Het is samen met de saus heel makkelijk in te vriezen. Al bleef er bij ons thuis nooit echt veel over haha. DSCN1798.jpgDit heb je nodig voor ongeveer 4 tot 5 personen:

 • 1 ui in halve ringen
 • 3 courgette in blokjes
 • 1 gele paprika in blokjes
 • 175 gr mais
 • 1 thl kurkuma
 • 1 thl komijnpoeder
 • 1 thl gemberpoeder
 • 250 gr zilvervliesrijst
 • 125 gr geraspte kaas
 • 2 eieren
 • 25 gr boter in kleine blokjes
 • zout en peper
 • olie om te bakken

Zo maak je het:

Verhit een pan met 3 el olie en fruit de ui met de deksel op de pan op laag vuur voor 5 minuten. Roer de andere groente erdoor en bak nog 10 minuten met de deksel op de pan tot de groente bijna gaar is. Roer wel af en toe. Voeg de kruiden toe samen met peper en zout en zet het vuur uit. Roer de rijst, eieren en kaas erdoor en spreid het mengsel uit in een ovenschaal.
Dek de schaal af met aluminium folie en bak hem in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 40 -45 minuten. Serveer samen met de kaassaus met peterselie.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Rijst met groente uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s