Kaassaus met peterselie

DSCN1784.jpgDit recept (en die van morgen) komt eerlijk gezegd niet uit mijn eigen hoofd, maar uit een van mijn favoriete kookboeken waar ik laatst over schreef. Namelijk het vegetarische boek van Linda McCartney. De reden waarom ik het toch met jullie wil delen, is omdat het boek al oud is en waarschijnlijk ook bijna niet meer te krijgen is. Daarnaast hebben de twee recepten ook een soort van nostalgie gevoel voor me. Als kind kan ik me herinneren dat ik dit heel graag at. Toen ik het van de week voor het eerst zelf maakte (in plaats van dat mam het altijd maakte), moest ik er gewoon foto’s van maken omdat het zo lekker is. Het is zelfs zo favoriet dat ik inmiddels uit mijn hoofd al weet op welke bladzijde het recept staat haha. Het is trouwens de bedoeling dat je dit recept samen met het recept van morgen eet. Maar aangezien het een best wel basic saus is, kun je het natuurlijk overal bij eten waar je kaassaus bij wilt hebben. DSCN1787.jpgDit heb je nodig:

  • 40 gr roomboter
  • 2 el bloem
  • 1 el mosterd
  • 150 ml melk
  • 50 gr vers geraspte kaas
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 150 ml creme fraiche
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

Smelt de boter in een steelpannetje en roer de bloem erdoor. Roer goed over de bodem en bak heel even mee. Voeg de mosterd toe en roer door. Giet beetje bij beetje de melk erbij tot er uiteindelijk een gladde dikke saus ontstaat. Doe de kaas en de peterselie erbij en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de crème fraiche toe en roer tot de saus mooi glad is. Doe er eventueel nog extra melk bij als je hem te dik vind. Breng op smaak met peper en zout en proef of je nog extra mosterd of kaas wilt.
Het is handig om hem op tafel op een brandertje warm te houden, omdat hij tijdens het afkoelen makkelijk dik word. Ook komt er dan een vel op te liggen.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Kaassaus met peterselie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s