Aardappelsalade met ijsbergsla

_JJS3883.jpgMijn vriend moest dit weekend doorwerken. Wat inhield dat ik bij mijn ouders bleef. Vond ik aan de ene kant niet zo leuk natuurlijk. Maar het voordeel was, dat ik wel eens een keer met de camera van mijn vader kon spelen en oefenen. Voorlopig heb ik nog geen geld om er zelf een te kopen, maar op deze manier kan ik alvast een beetje wennen. Mijn vader is een goede hobby fotograaf en heeft dus een goede camera tot zijn beschikking. Hij kon me alvast heel wat tips geven.
We hadden nog wat restjes eten in de koelkast liggen. En samen met mijn moeder besloten we daar een salade van te maken. Het resultaat was zo lekker dat ik het meteen heb opgeschreven. Ideaal voor een lunch of voor bij de bbq van de zomer._JJS3888.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

 • ± 350 gr aardappelen
 • 1 tomaat
 • 1 stengel bleekselderij
 • een kwart ijsbergsla
 • 2 el mayonaise
 • 1 thl mosterd
 • een scheutje citroensap
 • een scheutje witte wijn azijn
 • zout en peper
 • 1 el verse dille, fijngehakt
 • 1 stokbrood

Zo maak je het:

Kook de aardappelen gaar in de magnetron. Wij hadden voorgekookte stampaardappelen dus bij ons was 7 minuten genoeg. Voor verse aardappelen duurt dat natuurlijk langer. Laat ze vervolgens afkoelen buiten de koelkast. Snijd de tomaat in grove blokjes en de bleekselderij in plakjes. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes. Roer de mayonaise samen met de mosterd, citroensap, azijn, zout, peper en dille door elkaar. Doe de aardappelen met de tomaat, bleekselderij, sla en de dressing in een schaal en roer goed door elkaar. Breng eventueel nog wat meer op smaak als dat nodig is. Serveer met gesneden stokbrood en eventueel wat kruidenboter.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Aardappelsalade met ijsbergsla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s