Kabeljauw met broccoli uit de oven

DSCN1755.jpgMensen eten naar mijn mening soms te weinig vis. En als ik vis bedoel, dan bedoel ik niet de blikjes tonijn die je door te pasta doet. Maar gewoon een stuk vis. Deze keer gebruik ik kabeljauw, maar je kunt natuurlijk iedere andere witvis gebruiken. Ook heb ik voor dit recept, mijn eigen viskruiden bij elkaar gemengd. Je kunt het natuurlijk kant en klaar kopen. Maar zelf maken heeft zo zijn voordelen. Zo kun je namelijk zelf bepalen hoe zout je mengsel is (sommige kant en klaar kruiden vind ik nogal zout), maar je kunt ook zelf de dingen een beetje aanpassen naar je eigen smaak. In dit recept heb ik broodkruim en parmezaanse kaas over de bovenkant gedaan. Maar probeer het ook eens met gewone geraspte kaas en laat de broodkruim dan weg. Eet dit gerecht met wat rijst of gebakken aardappeltjes. DSCN1753.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

 • 1 flinke broccoli
 • 1 gele paprika
 • 1 ui
 • 500 – 600 gr kabeljauw, diepvries (vers kan ook)
 • 125 ml creme fraiche
 • 2 boterhammen
 • 1 of 2 flinke handjes geraspte parmezaanse kaas
 • scheutje citroen

Voor de vis kruiden:

 • 1 thl gedroogde peterselie
 • 1 thl gedroogde dille
 • 1/2 thl paprika poeder
 • 1/2 thl cayenne peper
 • 1/2 thl knoflook poeder
 • 1/2 thl nootmuskaat
 • zout naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze ongeveer 3 tot 4 minuten voor en laat vervolgens afkoelen. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Laat de kabeljauw ontdooien (als je vers gebruikt hoeft dit natuurlijk niet) en snijd het vervolgens in grove stukken. Maal de boterhammen fijn tot kruimels en roer de geraspte parmezaanse kaas erdoor en zet apart.
Verhit een wok met een beetje olie of boter en voeg de paprika en de ui toe. Bak ongeveer 5 minuten. Doe de broccoli erbij en strooi de kruiden erover samen met een scheutje citroensap. Roer goed door en schep de crème fraiche er door tot het gemengd en gesmolten is. Het hoeft nu niet meer te koken (het word in de oven verder gegaard) dus zet het vuur nu uit. Schep voorzichtig de vis erdoor en zorg dat de stukken niet breken.
Doe het vismengsel in een ovenschaal en verdeel het broodkruim mengsel erover (of alleen de gewone geraspte kaas als je dat liever hebt). Bak in de oven voor ongeveer 25 minuten. Serveer samen met de rijst of de aardappels.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Kabeljauw met broccoli uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s