Taco’s met kip

DSCN1762.jpgLaten we beginnen met iedereen een hele fijn kerst te wensen! Hopelijk krijgt iedereen heerlijk eten en misschien zelfs cadeautjes. Nu denken jullie misschien dat ik taco’s met kerst eet, maar dat is niet zo haha. Ik plan mijn artikelen een tijdje vooruit. Dus als ik iets maak, zien jullie het ongeveer een week later.
Mijn vriend at deze avond niet thuis. Wat een beetje pech was voor hem, want ik ging taco’s maken. En dat doe ik niet zo vaak. Normaal eten wij ze hier met gehakt, kaas en een topping naar keuze. Vandaag besloot ik het een beetje anders te doen en het wat gezonder te maken. Ook deed ik er  lekker veel kruiden bij voor de smaak. Natuurlijk had ik voor mezelf weer veel te veel gemaakt, wat mijn vriend natuurlijk totaal niet erg vond. Op die manier kon hij ze de volgende middag toch nog proeven. DSCN1771.jpgDit heb je nodig voor ongeveer 6 stuks:

 • 6 taco schelpen
 • 250 gr kippendijfilet
 • 1 tomaat
 • 1/2 avocado
 • 1 thl gerookt paprikapoeder
 • 1 thl komijnpoeder
 • 1 thl ui poeder
 • 1/2 thl knoflook poeder
 • snufje chili poeder
 • 100 ml magere yoghurt
 • 1 el verse peterselie
 • 1 limoen
 • zout, peper en olie om te bakken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden en verwarm de taco’s hierin voor ongeveer 15 minuten.
Snijd de kip in hele kleine stukjes en doe samen met een scheutje olie in een schaaltje. Voeg de kruiden, behalve de peterselie, toe en meng goed. Laat even staan zodat de smaken een beetje intrekken. Snijd ondertussen de tomaat en avocado in blokjes. Doe ook in een schaaltje en besprenkel met een beetje limoen zodat de avocado niet verkleurd. Verhit een koekenpan met een el olie en bak de kip gaar in een paar minuten. Roer ondertussen wat vers gehakte peterselie en het sap van een halve limoen  door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Haal de taco’s uit de oven en vul ze met 2 tot 3 el kip. Je kunt er wat geraspte kaas over doen als je dat lekker vind. Vul de rest aan met het tomaat en avocado mengsel en besprenkel met het yoghurt mengsel.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Taco’s met kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s