Zelfgemaakte aardappelpuree

DSCN1740.jpgAardappelpuree is nou niet bepaald een gerecht wat je smaakvol op de foto kunt zetten, maar ik heb mijn best gedaan haha. De smaak is er gelukkig niet minder om. Ik zou zo een hele pan leeg kunnen eten (echt hoor!). Hoewel ik nog steeds wel eens aardappelpuree uit een zakje maak (schaam…), is zelfgemaakte natuurlijk vele malen lekkerder. Deze versie is gewoon de basis, maar je kunt er natuurlijk een leuke draai aan geven door er kruiden of creme fraiche door te doen bijvoorbeeld. Toevallig heb ik dit gemaakt bij de kip balletjes die gisteren online is gekomen. DSCN1741.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • ± 1 kg stamp aardappelen, ik gebruik een zak voorgekookte
  • 250 tot 300 ml melk
  • een flinke klont boter
  • zout en peper

Zo maak je het:

Ik gebruik hier voorgekookte stamp aardappelen. Op die manier hoef je niet te schillen en hoeven ze ook minder lang te koken. Doe de aardappelen in een pan met water en snijd eventueel sommige stukken wat kleiner. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan ongeveer 15 tot 20 minuten. Of tot ze heel makkelijk van je mes afglijden. Als je verse aardappelen gebruikt, moet je ze langer koken. Waarschijnlijk ongeveer 30 minuten. Giet de pan af en zet weer terug op het fornuis (dat uit staat). Stamp de aardappelen fijn met een puree stamper.Zet het vuur weer op laag. Roer de puree even om en voeg de melk en de boter toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer melk toe als dat nodig is.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Zelfgemaakte aardappelpuree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s