Kaas pannenkoekjes

DSCN1718.jpgDit is weer zo’n typisch recept dat geïnspireerd is op mijn kinderkookboek van vroeger. Ik heb het wat aangepast en nu zijn ze heerlijke fluffy aan de binnenkant. En als je ze mooi bruin krijgt aan de buitenkant, zit er door de kaas net iets krokants aan. Echt heerlijk! Ik heb deze gecombineerd met wat tomaat en blokjes chorizo die nog over was. Maar je kunt er op doen wat je maar wilt. Ik zou het wel bij hartig houden trouwens. Tenzij je graag suiker bij je kaas eet. Dan hou ik je natuurlijk niet tegen. DSCN1724.jpgDit heb je nodig voor ongeveer 6 stuks:

  • 25 gr bloem
  • boter
  • 70 gr vers geraspte kaas
  • 1 ei
  • 125 gr creme fraiche
  • zout en peper
  • optioneel: 1 tomaat
  • optioneel: 5 cm chorizo

Zo maak je het:

Snijd eventueel een tomaat en de chorizo in blokjes. Doe de bloem samen met de kaas in een kom en meng door elkaar. Voeg de ei en de crème fraiche toe samen met wat zout en peper. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog een klein scheutje melk toe als je het mengsel te dik vindt. Laat het mengsel vervolgens 10 minuten staan en roer daarna nog een keer door.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel kleine hoopjes van het beslag in de pan. Ik gebruik ongeveer 1 grote tot 1 1/2 eetlepel per pannenkoekje. Bak het op niet al te hoog vuur goudbruin. Draai om en bak ook de andere kant goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Leg ze op een bord en herhaal de stappen tot je mengsel op is. Vergeet niet een klontje boter in de pan te doen voor je de volgende lading gaat bakken. Leg er op je bord eventueel de tomaat en chorizo bij en serveer.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Kaas pannenkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s