Makkelijke paella

DSCN1713.jpgDit recept komt voor het grootste gedeelte uit het boek: Bespaar met Jamie van Jamie Oliver. Hij maakt altijd geweldige dingen, dus toen mijn vriend mij vorig jaar een boek van hem gaf, was ik super blij natuurlijk. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Het valt altijd zo goed in de smaak, dat ik toch het maar met jullie deel. Ik noem dit een makkelijke paella, omdat je naar mijn mening weinig kunt verpesten aan dit recept. Als je hierna ook erg benieuwd bent naar dit boek, dan kun je de link onder aan dit artikel vinden.DSCN1716.jpgDit heb je nodig voor ruim 4 personen:

 • 300 gr zilvervliesrijst
 • 750 ml kippenbouillon
 • 1 rode paprika
 • 200 – 250 gr wortel
 • 100 gr doperwten, diepvries
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 10 gr peterselie
 • 150 gr kleine garnalen
 • 250 gr kipfilet
 • 1/2 chorizo
 • 1 thl paprikapoeder
 • 1 el tomatenpuree
 • olijfolie
 • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Was de paprika en snijd hem in reepjes. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper een ui grof en hak de knoflook fijn. Snijd de kip en chorizo in blokjes. Vergeet het vliesje niet van je chorizo te halen!
Verhit wat olie in een diepe pan met dikke bodem. Voeg de kip toe en kleur even een minuutje mee. Voeg de chorizo toe en bak nog 2 minuten of tot de kip gaar is. Voeg de wortel, ui en knoflook toe en bak 5 minuten. Roer de paprika erdoor en bak nogmaals 5 minuten. Bak een el tomatenpuree een minuut mee zodat hij zijn zuurheid kwijt raakt. Voeg een thl paprikapoeder toe en schep de rijst er goed door. Schenk vervolgens de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op zacht vuur 15 minuten koken. Of tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen. Je kunt eventueel ook nog wat extra water toevoegen als dat nodig is. Roer af en toe. Vooral over de bodem zodat niks blijft plakken. Voeg de doperwten en garnalen toe en laat nog eens 5 minuten met de deksel op de pan koken. Roer de fijngehakte peterselie erdoor en serveer.

Eetsmakelijk!

Boek: Bespaar met Jamie van Jamie Oliver

Een gedachte over “Makkelijke paella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s