Courgette soep met croutons en kaas

DSCN1700.jpgZo nu en dan heb ik ’s middags enorme trek in soep als lunch. Ik probeer er dan vaak voor te zorgen dat ik zo min mogelijk ingrediënten bij moet halen. Dit keer was dat enorm goed gelukt. Er lagen al ontdooide boterhammen. Er was wat geraspte kaas in de koelkast. En ook de basis van de soep had ik al in huis. Het enige ingrediënt wat nog miste was de courgette. Dus als je naar de ingrediënten lijst kijkt en je merkt dat je het meeste al hebt, dan is het dus nog een budget recept ook. Hoe handig is dat!DSCN1703.jpg

Dit heb je nodig voor 2 kommen:

  • 1 courgette
  • 1 aardappel of 2 kleintjes
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml groente bouillon
  • 2 boterhammen
  • een handje geraspte kaas
  • zout en peper
  • 2 el olie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de korsten van je boterhammen en snijd de rest in blokjes. Doe samen met 1 el olie en zout in je bakblik en bak voor 25 minuten. Schep halverwege een keer om. Laat ze afkoelen.
Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 3 cm. Was de courgette en snijd ook deze in blokjes.
Verhit de rest van de olie in een diepe pan en bak de sjalotjes, knoflook, aardappel en courgette 5 minuten. Roer vervolgens de bouillon erdoor tot de groente net onder staan. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken voor 20 minuten. Prik even in de aardappel om te kijken of hij gaar is. Zet het vuur uit en pureer je soep met een staafmixer of in een blender. Zet terug op het vuur en breng op smaak met zout en peper. Zorg dat het net even kookt voor je het weer uit zet. Schenk in een soepkom en besprenkel met wat croutons en een handje geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Courgette soep met croutons en kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s