Choclade havermout

DSCN1694.jpg

Zou je me geloven als ik zeg dat dit een gezond ontbijt is? Misschien niet, maar het is toch echt zo. Chocola kan namelijk heel gezond zijn. En zeker in de vorm van pure cacao poeder. En de combinatie van chocola en banaan is natuurlijk helemaal super lekker! Dus voor de mensen die normaal niet zo van havermout pap houden en wel van chocola: combineer de twee eens en je zult verrast zijn hoe lekker dit is. DSCN1696.jpg

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 4 el havermout
  • ongeveer 10 a 12 el melk (ik had geen zin om een maatbeker te pakken haha)
  • 1 el pure cacao poeder
  • 1 el ahorn siroop (honing kan ook)
  • 1 banaan
  • snufje kaneel

Zo maak je het:

Prak de helft van de banaan en snijd de andere helft in plakjes. Doe de havermout, melk, ahorn siroop en de geprakte banaan in een pannetje en breng aan de kook. Verwarm alles onder constant roeren tot het gaar is en je tevreden bent over de dikte. Als het afkoelt in je schaaltje, wordt het nog dikker dus hou daar rekening mee. Doe je pap in een schaaltje en verdeel de plakjes banaan er over. Besprenkel met een snufje kaneel of bijvoorbeeld wat geraspte kokos.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Choclade havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s