Basis recept: Gepocheerd ei

DSCN1649.jpg

Je wilt niet weten hoe lang het heeft geduurd voordat ik een gepocheerd ei durfde te maken. Iedereen weet onderhand dat ik niet de handigste in huis ben, dus ik was veel te bang dat het fout zou gaan. Het was toch maar eens tijd geworden dat ik het ging proberen. Ik wist wel dat ik het in een zakje wilde proberen, omdat er anders waarschijnlijk helemaal niks van terecht zou komen haha. De foto hierboven is van mijn tweede poging. Bij de eerste poging was ik namelijk vergeten het zakje in te smeren met olie waardoor het grootste deel van mijn ei gewoon in het zakje achterbleef. Ik kan je wel vertellen dat dat voor een enorme kliederboel zorgt op je bord haha. Uiteindelijk is het me wel gelukt en kon ik er deze foto van maken. Lees snel verder hoe ik mijn gepocheerde ei maak. 

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 groot ei
  • zout en peper
  • klein scheutje olie of boter
  • 1 klein schaaltje
  • een vel vershoudfolie
  • een touwtje

Zo maak je het:

Zet een pannetje met water op en breng aan de kook. Bekleed je schaaltje met vershoudfolie en besmeer de binnenkant van de folie met olie of boter. Breek je ei er in en bestrooi met wat zout en peper. DSCN1632.jpgKnoop de folie dicht met een touwtje. DSCN1635.jpgDraai het gas laag zodra het water kookt en zorg ervoor dat het niet meer bubbelt. Hang voorzichtig je zakje met ei in het water en kook het voor ongeveer 4 minuten. Kook het langer als je het ei wat harder wilt natuurlijk. DSCN1638.jpgZet het vuur uit en haal je zakje uit het water. Knip het open en leg je ei voorzichtig op een boterham.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Basis recept: Gepocheerd ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s