Gewokte groente met garnalen en zoet zure saus

DSCN1640

Het regende al de hele dag en ik had opeens echt veel behoefte aan vitamine. Ik besloot een zakje garnalen uit de vriezer te halen en er lekker veel groente bij te doen. Bij dit recept kan ik je verzekeren dat je de dagelijkse hoeveelheid groente, die je per dag moet eten, zeker gaat halen. Door de saus krijgt je gerecht spontaan meer smaak zonder dat je zout of peper hoeft toe te voegen. En het grote voordeel is dat je het binnen een kwartier op tafel hebt staan. De ideale snelle maaltijd dus. Wij aten dit trouwens met rijst, maar met bijvoorbeeld glas of rijst noodles is dit ook heel lekker.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 ml zoet zure woksaus
  • 1 grote ui
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine broccoli
  • 1 courgette
  • 300 gr grote wok garnalen uit de diepvries
  • 1 el kokosolie

Zo maak je het:

Snijd de broccoli in roosjes en kook ongeveer 4 minuten voor in kokend water en giet af. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Snijd de courgette twee keer in de lengte door midden zodat je 4 kwarten krijgt. Snijd de kwarten in plakjes. Zorg er voor dat de garnalen ontdooid zijn.
Het handige van dit recept is dat het tegelijk met je rijst of noodles klaar is. Als je dit er bij eet, is dit het moment om dat te koken terwijl je de rest klaar maakt.

Verhit de kokosolie in een wok en bak de ui, paprika en courgette 2 tot 3 minuten en voeg de broccoli toe. Bak nogmaals een minuut of 5 tot de groente beetgaar zijn. Roer de saus erdoor en breng aan de kook. Voeg de garnalen toe en bak tot ze mooi roze zijn. Dit gaat vrij snel en duurt maar een minuut ongeveer. Serveer met de rijst of de noodles.

 

Een gedachte over “Gewokte groente met garnalen en zoet zure saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s