Gnocchi met geitenkaas en champignons

DSCN1624.jpgAls je eens wat anders wilt eten dan pasta of rijst, kun je ook gnocchi proberen. Oftewel, pasta gemaakt van aardappel. Als je me een tijdje terug ook al volgde, weet je waarschijnlijk wel dat er al een recept van gebakken gnocchi online staat. Vandaag gebruik ik hem dus meer als pasta. De geitenkaas geeft het hele gerecht een best wel specifieke smaak waar je wel van moet houden. En als je dat nog nooit in een gerecht geprobeerd heb, zou ik het je zeker aanbevelen. Ik ben namelijk best wel een lastig persoon als het op kaas aankomt (mijn moeder knikt nu waarschijnlijk heel hard met dr hoofd als ze dit leest haha). Ik lust het alleen gesmolten. En zelfs ik vind dit echt heel lekker!DSCN1628.jpg

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 1 pak gnocchi
  • 250 gr kastanje champignons
  • 75 gr rucola
  • 200/250 gr zachte geitenkaas (ik ben vergeten welk gewicht er op de verpakking stond haha)
  • 75 ml room
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Zo maak je het:

Snipper een ui en snijd een teen knoflook fijn. Snijd de champignons in grove stukken. Snijd ook de geitenkaas in stukjes zodat het straks makkelijker smelt.
Verhit een diepe pan zonder olie of boter en bak de spekjes licht goudbruin. Voeg de gesneden ui toe en bak in een paar minuten glazig. Doe de laatste 30 seconden de knoflook erbij. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Roer de geitenkaas erdoor tot hij gesmolten is en schenk de room erbij.
Kook de gnocchi tot hij komt bovendrijven en giet af. Dit duurt meestal maar 2 minuten (sneller dan pasta, Yes!). Bewaar wat kookvocht.
Doe de gnocchi bij  je champignons mengsel. Roer goed door en voeg eventueel wat kookvocht toe. Je kunt er voor kiezen om de rucola er nu door heen te roeren, of om het op het bord erop te serveren. Ik heb het 50/50 gedaan. Maar net wat je makkelijker vind. Serveer er op tafel wat geraspte kaas bij.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Gnocchi met geitenkaas en champignons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s