Mexicaanse quinoa

DSCN1603.jpgZo op z’n tijd hebben we allemaal eens Mexicaans eten nodig. En deze keer besloot ik het met quinoa te maken en in de oven te doen. Deze versie was volgens mijn vriend echt heel erg geslaagd. Hij was precies vochtig genoeg waardoor het bijna romig leek. De quinoa leek bijna op risotto waardoor je ook bijna niet merkte dat er gehakt in zat. Met de smaak merk je het natuurlijk wel, maar de substantie was precies goed. Dus voor de vegetarische liefhebbers onder ons: je kunt het gehakt dus prima weglaten zonder dat je er al te veel van merkt. Bij dit recept heb ik trouwens de homemade tortillachips gebruikt die gister online zijn gekomen.DSCN1611.jpgDit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

 • 125 gr quinoa
 • 1 klein blikje mais
 • 1 blik kidney bonen
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 300 gr gehakt
 • 1 rode paprika
 • 1/2 thl chili poeder
 • 1/2 thl knoflook poeder
 • 1 thl ui poeder
 • 1 thl komijn poeder
 • 1 thl paprika poeder
 • zout
 • scheutje water
 • 75 gr geraspte kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de quinoa grondig en kook ongeveer 15 minuten in water. Snijd de paprika in blokjes en laat de mais en de bonen uitlekken in een vergiet. Verhit wat olie in een diepe pan en bak het gehakt rul. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kruiden toe en roer door. Schenk het blik tomatenblokjes erbij. Vul het blik een kwart met water en schenk dit ook in de pan. Doe de bonen en mais erbij. Roer door en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat alles zachtjes koken voor 10 minuutjes. Haal de deksel van de pan en roer de quinoa erdoor en breng op smaak met wat zout. Zet het vuur uit en verdeel alles in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas. Bak in de oven voor 30 minuten of tot de kaas een beetje krokant en bruin begint te worden. Serveer met de tortillachips.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Mexicaanse quinoa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s