Homemade tortillachips

DSCN1592.jpgTortillachips kun je natuurlijk in alle geuren en kleuren in de winkel kopen. Maar je kunt het ook zelf maken. En tot voor kort wist ik niet hoe makkelijk en snel het wel niet is. Nou is dit niet de chips waar je lekker een bakje van neemt op de bank tijdens een film. Maar wel als extra bij je avondeten. Bijvoorbeeld bij mexicaans eten in plaats van brood bijvoorbeeld. Je kunt de kruiden toevoegen die je zelf wilt. Dus dit is gewoon een variatie. Het is zo snel en makkelijk dat je geen excuus hebt om het niet te proberen. Vind ik dan…DSCN1597.jpgDit heb je nodig:

  • 4 tortilla’s
  • gerookte paprika poeder
  • zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tortilla’s in acht stukken. Dit is het makkelijkste door een tortilla iedere keer te halveren tot je acht stukken hebt. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met je kruiden naar keuze. In dit geval dus gerookt paprikapoeder en zout. Al denk ik dat gewoon alleen met zout nog steeds mijn favoriet is. Maar de afwisseling is natuurlijk wel eens leuk. Bak in de oven voor 5 tot 7 minuten of tot ze licht bruin beginnen te kleuren. Waarschijnlijk heb je teveel stukjes om op 1 bakplaat te leggen, dus je moet dan nog een lading bakken. Leg ze in een schaal en serveer. Misschien is het trouwens ook wel lekker om ze met guacamole te eten.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Homemade tortillachips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s