Tonijn rijst koekjes

DSCN1662.jpg

Het is zonde om overgebleven rijst weg te gooien als je teveel hebt gekookt. Je kan het ideaal invriezen en later opwarmen. Maar dat is toch wat minder lekker dan vers. Tenzij je er wat anders mee maakt. Zoals deze tonijn rijst koekjes. Ideaal om je restjes op te maken. Ik waarschuw je wel alvast dat ze vrij makkelijk uit elkaar vallen, dus je moet ze wel voorzichtig in de pan doen. Maar voor de smaak is het het wel waard. DSCN1663.jpg

Dit heb je nodig voor 5 tot 6 stuks:

  • 100 gr gekookte rijst
  • 1 blikje tonijn
  •  1 thl gedroogde dille
  • 1/2 thl knoflook poeder
  • zout en peper
  • 1 ei
  • paneermeel

Zo maak je het:

Laat de tonijn heel goed uitlekken en doe samen met de rijst in een kom. Voeg de dille, knoflookpoeder, zout en peper toe. Je kunt er ook voor kiezen om verse dille te gebruiken in plaats van gedroogde. Voeg een ei toe en eventueel een el paneermeel als het te nat is. Roer goed door elkaar. Bedek een wijd, diep bord met een laag paneermeel. Vorm burgertjes van het tonijn rijst mengsel en wentel ze in een laagje paneermeel (maak ze niet te groot). Leg ze apart op een schoon bord.
Verhit een koekenpan met boter. Je kunt ook olie gebruiken, maar met boter worden ze makkelijker bruin. Bak de koekjes ongeveer 4 minuten per kant en keer ze regelmatig. Serveer ze met mayonaise met een lepeltje gedroogde dille erdoor geroerd.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Tonijn rijst koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s