Witte bonen spread

DSCN1571.jpg

Zo af en toe ben ik op zoek naar nieuwe smeersels voor op mijn boterhammen. Ik verzin dan een basis ingredient waar ik zin in heb en bedenk daar dan de rest omheen. Dit keer besloot ik dat ik witte bonen wilde gebruiken en heb dat in een soort hummus gemaakt met onder andere peterselie en paprika poeder. Ik moet zeggen dat ik hem erg geslaagd vind en dat hij ook heel goed tijdens een feestje op tafel gezet kan worden bijvoorbeeld. Owja en het is ook nog eens gezond! Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Dit keer besloot ik nog een stapje verder te gaan en verving mijn boterhammen voor wat naanbrood. 

DSCN1578.jpgDit heb je nodig voor 1 schaalje:

  • 400 gr witte bonen, zonder tomatensaus natuurlijk
  • 1 teen knoflook
  • 2 tot 3 el olijfolie
  • een half bakje peterselie
  • een scheutje citroensap
  • 1/2 thl paprika poeder
  • peper en zout

Zo maak je het:

Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd een teentje knoflook in grove stukken. Pluk de blaadjes van de steel van de peterselie. Doe alle ingredienten, behalve de olie, in een keukenmachine en mix een paar keer. Voeg beetje bij beetje wat olie toe tot alles tot een egaal mengsel vormt. Proef of hij goed op smaak is en serveer in een leuk schaaltje. Eet dit met een lekker stuk naanbrood of ander brood naar jou keus.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Witte bonen spread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s