Couscous met chorizo en kikkererwten

DSCN1583.jpg

Een paar jaar geleden had ik een kookboek van Donna Hay gehad voor kerst. Inmiddels heb ik er al aardig wat dingen uit gemaakt. Dit gerecht is op 1 van haar recepten geïnspireerd. Het ziet er door de kleuren echt heel gezellig uit. En door de chorizo heb je totaal geen peper of zout nodig naar mijn mening. De couscous brengt alle smaken wat meer bij elkaar zodat het niet te zout of te zurig wordt. 

DSCN1590.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 gr couscous
  • 1 chorizo
  • 250 gr cherry tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 300 gr verse spinazie
  • 400 gr kikkererwten

Zo maak je het:

Bereid de couscous zoals op de verpakking staat, roer los met een vork en wat olie en doe de deksel weer terug op de pan om warm te houden.

Snijd de chorizo in halve plakken en zorg ervoor dat je het plastic vel er van af hebt gehaald. Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit. Maak een kleine snee in de bovenkant van de tomaatjes en knijp met je vingers de zaadjes er een beetje uit. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.

Verhit een wok zonder olie of boter en bak de chorizo 5 minuten zodat ze een beetje karameliseren en er oranje olie uit komt. Voeg de kikkererwten toe en warm 2 minuten mee. Voeg de laatste 30 seconden een uitgeperst teentje knoflook toe. Laat daarna handje voor handje de spinazie slinken. En voeg als laatste de tomaten toe en warm nog een minuutje mee. Serveer samen met de couscous.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Couscous met chorizo en kikkererwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s