Romige kippensoep met rijst

DSCN1560.jpg

Als het buiten stormt en je krijgt het al koud als je naar buiten kijkt, wat doe je dan? Dan maak je lekkere warme soep! Deze soep heeft de basis van de maissoep die al online staat, maar ik heb er een totaal andere draai aan gegeven. Op deze manier is het een echte herfst/winter soep geworden die goed vult en je heerlijk opwarmt. Ik kreeg het zo warm dat ik na een tijdje de neiging had om in mn t-shirt te gaan zitten. De soep is lekker dik, ondanks dat ik geen room heb gebruikt. Je kunt hem goed bewaren of van te voren maken, maar hou er rekening mee dat je daarna wel wat extra water moet toevoegen. Ik had hem in de middag al gemaakt, toen de dikte nog prima was. Maar toen ik hem later ging opwarmen, had ik toch flink wat extra water nodig. De smaak wordt er niet minder om gelukkig.DSCN1565.jpg

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 2 kipfilet
 • 150 gr wortel
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 gr zilvervliesrijst
 • 1 thl tijm
 • 1 thl oregano
 • 1 thl paprika poeder
 • 1 1/2 liter kippenbouillon
 • 500 ml melk
 • 75 gr boter
 • 75 gr bloem
 • een handje verse peterselie
 • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de kip ongeveer 10 tot 15 minuten in water met de deksel op de pan op laag vuur. Laat afkoelen en pluk met twee vorken in stukjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de wortel in stukjes van ongeveer een cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit 75 gr boter in een diepe pan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 tot 8 minuten. Voeg de knoflook, oregano, tijm en paprika poeder toe en bak een minuutje mee. Roer de bloem erdoor en bak een paar minuten tot de bloem ‘gaar’ is. Schenk de bouillon erbij en roer met de garde tot de bloem is opgenomen en er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Roer de rijst erdoor en breng aan de kook. Laat het de deksel op de pan op  laag vuur zachtjes 10 minuten koken. Of langer als dat nodig is voor de rijst die je gebruikt. Haal de deksel van de pan en roer heel goed over de bodem zodat alles goed los is. Voeg de melk en de kip toe en laat nog 5 minuten koken zonder deksel. Breng op smaak met zout en peper en roer de gehakte peterselie erdoor. Serveer met een lekker stukje stokbrood.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Romige kippensoep met rijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s