Macaroni salade

DSCN1554.jpgOma had de hele week mannen over de vloer die haar woonkamer opknapte. Het kwam er dus op neer dat oma de hele week bij ons zou zitten. Het leek mij vrij saai om nou iedere middag een boterham te eten, dus besloot ik een pasta salade te maken. Om haar een beetje bezig te houden, hebben we het samen gemaakt. Het was dus ook zo klaar. En we hadden ook nog genoeg voor de volgende dag. Deze salade is ook ideaal als maaltijdsalade als je eters krijgt op een verjaardag bijvoorbeeld. DSCN1558.jpg

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gr macaroni
  • 5 el yoghurt mayonaise (of 2 1/2 el mayo en 2 1/2 el yoghurt)
  • 1 1/2 tot 2 el mosterd
  • 125 gr hamblokjes
  • 100 gr geraspte wortel
  • 75 gr doperwten
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 gr verse bieslook
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verhit een diepe pan met water een kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer de yoghurt mayonaise, mosterd, fijn geknipte bieslook, zout en peper door elkaar en zet apart. Giet je pasta af, roer er wat olie door tegen het plakken en laat afkoelen.
Laat de doperwten ontdooien. Was de paprika en bleekselderij en snijd alles in kleine blokjes. Oma had de paprika gesneden en die had eigenlijk net wat kleiner gemogen, maar oma is niet zo heel handig meer dus het maakte niet veel uit haha. Ik heb een zakje geraspte wortel gekocht maar je kunt het natuurlijk ook zelf raspen.
Doe de macaroni in een grote schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct, of laat het een uurtje in de koelkast staan. Je kunt deze salade best een dagje bewaren in de koelkast. Je kunt hem dus ideaal van te voren maken.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Macaroni salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s