Zoete aardappel friet met homemade cajun kruiden

DSCN1543Wat doe je als je zin hebt in patat, geen frituurpan hebt en eigenlijk ook niet zo ongezond wilt eten? Dan maak je zoete aardappel friet uit de oven. In deze versie maak ik mijn eigen cajun kruiden mix die er echt heel goed bij past. Het voordeel van dit recept is dat ik totaal geen olie gebruik. En zelfs geen zout. Het enige nadeel is dat ze niet zo knapperig worden als normale patat. Maar omdat het verder zo lekker is, maakt het mij totaal niet uit haha. Kijk snel verder!DSCN1550Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 portie homemade cajun kruiden

Cajun kruidenmix:

  • 1 thl gedroogde tijm
  • 1 thl gedroogde oregano
  • 1 thl paprikapoeder
  • 1/2 thl cayenne peper
  • 1/2 thl knoflook poeder
  • 1/2 thl ui poederDSCN1541

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de aardappels en snijd ze in plakken van een cm en vervolgens in repen. Je kunt er ook voor kiezen om de schil er aan te laten. Was ze dan wel eerst grondig. Zorg dat de repen droog zijn en leg ze ook een bakplaat. Besprenkel met je zelf gemaakte kruiden mix en verdeel met je handen rondom de aardappel. Bak in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten. Keer ze halverwege. Serveer met mayonaise. Wij aten dit met spinazie en vissticks.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Zoete aardappel friet met homemade cajun kruiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s