Masalacurry met ei

DSCN1496De herfst is een mooi seizoen met al die gekleurde bladeren enzo. Het enige nadeel is dat het zo snel donker word en dat de tijd van mooie foto’s maken echt een groot stuk ingekort word. In de zomer kun je om 9 uur nog steeds mooie, heldere foto’s maken, maar nu moet toch echt het licht aan. En ik kan je vertellen dat je foto’s er niet mooier op worden. Toch maar eens een oplossing gaan verzinnen. Maar goed, genoeg daarover. 
Dit recept is geïnspireerd op een recept wat ik laatst tegen kwam in de foodies. Ik vond het er lekker uit zien, maar naar mijn mening ontbrak er nog wat aan. Ik heb het naar mijn smaak aangepast door er onder andere courgette door te doen en het mijn eigen draai te geven. Het was mijn bedoeling om er aubergine door te doen, maar om een 1 of andere reden heeft de supermarkt bij mij in de buurt de laatste twee weken besloten geen aubergine in te kopen (of ik heb elke keer net pech). Je zou er ook heel goed bloemkool door kunnen doen in plaats van de courgette. Ik zou dat graag willen proberen, maar helaas is er iemand in het gezin die dat niet lust. Laat het me weten als je het geprobeerd hebt.
Trouwens, de curry is gemaakt met garam masala. Als je dit niet kunt vinden, kun je het ook zelf maken. Wil je hier een recept van? Let me know!DSCN1498Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 250-300 gr rijst
  • 6 eieren
  • 4 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette of aubergine
  • 2 á 2 1/2 thl garam masala
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 1/2 bosje peterselie
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Breng de eieren met koud water aan de kook en kook ze 6 tot 8 minuten tot ze hardgekookt zijn. De tijd ligt aan de grote van de eieren die je gebruikt. Ik gebruik zelf een eierkoker, dus ik wacht gewoon tot het belletje gaat haha. Spoel ze af met koud water. Pel de eieren en halveer ze. Was de groente en snijd de tomaten in partjes. Snijd de paprika en de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm. Was de peterselie en hak het fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem. Voeg de garam masala toe en bak 30 seconden mee. Voeg de paprika en courgette toe en roer goed om. Bak op middel hoog vuur voor 8 tot 10 minuten, of tot de groente zacht en bijna gaar zijn. Roer ondertussen regelmatig. Voeg de tomaat toe en bak een minuut mee. Schenk de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Laat op zacht vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Bij mij was dit totaal niet nodig, maar proef even voor de zekerheid. Roer de peterselie erdoor en leg voorzichtig de eieren met de snijkant naar boven in de curry. Probeer ze een beetje te bedekken met de curry en verwarm nog een minuutje mee. Serveer met de rijst.

Een gedachte over “Masalacurry met ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s