Penne met kip en pesto

DSCN1517Gister konden jullie al lezen over mijn zelfgemaakte pesto. Vandaag gebruik ik hem door de pasta. Als je geen zin of tijd hebt om je eigen pesto te maken, kun je natuurlijk ook gewoon een paar lepels uit een potje gebruiken. Vandaag maak ik deze pasta met kip en courgette, maar je kunt er echt van alles door doen. Gebruik gewoon wat jij het lekkerste vind. Vinden jullie het trouwens ook zo lastig om pasta pesto er smakelijk uit te laten zien op je bord? Ik moet zeggen dat het deze keer aardig gelukt is haha. DSCN1514Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 250 gr penne of andere pasta
  • 1 courgette
  • 200 gr kipfilet
  • 4-6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 portie verse pesto (recept staat bij het artikel van gisteren)
  • 100-125 ml room
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Doe de kipfilet in een pan met water en breng aan de kook. Kook op een laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 15 minuten. Je kunt voor de smaak eventueel wat bouillon toevoegen. Haal de kip uit het water en laat een beetje uitlekken. Pluk met twee vorken de kip in kleine stukjes en laat afkoelen. Je kunt dit trouwens van te voren doen als je dit handiger vind. Ik had dit bijvoorbeeld in de middag al gedaan.
Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en de courgette in kleine reepjes of blokjes. Ik heb reepjes gedaan omdat ik het wel leuk vond dat het dan ongeveer de zelfde vorm als de kip had, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Breng een grote pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht.

Verhit een pan met diepe bodem met wat olie of boter. Voeg de courgette toe en bak 8 tot 10 minuten of tot het bijna gaar is. Voeg de kip toe en warm even goed mee. Roer de tomaatjes erdoor en voeg de pesto toe. Meng goed en voeg de room toe. Laat alles even goed warm worden en voeg eventueel wat kookvocht of extra room toe als het te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper als dat nodig is en roer de pasta erdoor. Warm alles goed door en serveer met wat geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Penne met kip en pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s