Hartige mini pannenkoekjes

DSCN1488Ik heb al eens een recept van gevulde pannenkoeken gemaakt. Dit recept heeft daar een beetje mee te maken. Mensen in mijn omgeving vonden het maar een raar idee om pannenkoeken als tortilla’s te gebruiken zeg maar. Ik wilde ze graag laten proeven hoe lekker het is. Om die reden besloot ik er hapjes van te maken. Maar dan met gewone Hollandse poffertjes. En ik kan je vertellen dat ze heel goed in de smaak vielen!

DSCN1494Dit heb je nodig voor 2 soorten:

  • 1 zak poffertjes
  • 1 pakje roomkaas, naturel
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 bakje pesto
  • 1 pak kalkoenfilet
  • 1 komkommer

Zo maak je het:

Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is en maal samen met de tomaatjes fijn in een foodprocessor. Snijd de zalm en kalkoenfilet in stukjes zodat ze op een poffertje passen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Besmeer de helfst van de poffetjes met het roomkaas mengsel en leg er een plakje komkommer op, gevolgd door een stukje zalm. Dit is je eerste hapje.
Besmeer de andere helft van de poffertjes met pesto. Beleg met een plakje komkommer en leg er een stukje kalkoenfilet op. Dit is je tweede hapje. Leg alles op een leuk bord en steek door elk hapje een cocktailprikker. Het handige is dat je de poffertjes niet eens hoeft te verwarmen.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Hartige mini pannenkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s