Gevulde tomaatjes

DSCN1472Dit recept is voor mij eigenlijk wel grappig. De basis ervan komt namelijk uit mijn allereerste kinderkookboek die ik als klein meisje kreeg. Met makkelijke plaatjes enzo. Daar hadden ze het als voorgerecht gemaakt met gewone grote tomaten. Ik heb er wat dingen bij gedaan en de grote tomaten vervangen voor cherry tomaten. Het is dus inderdaad ook een leuk idee om het als voor gerecht te eten. 

DSCN1477Dit heb je nodig:

  • 250 gr cherry tomaten
  • 30 gr doperwten
  • 35 gr mais
  • 2 plakken ham
  • 2 takjes peterselie
  • zout en peper
  • 3 tot 4 el creme fraiche, of gewone mayo

Zo maak je het:

Snijd een klein stukje van de bovenkant van de tomaat en haal voorzichtig met een mesje, lepel of je vingers de zaadjes er uit. Je kunt eventueel een heel klein stukje van de onderkant snijden zodat hij wat makkelijker blijft staan, maar zorg dan wel dat hij aan de onderkant dicht blijft natuurlijk! Snijd de ham in kleine stukjes en leg samen met de mais, doperwten en peterselie op een snijplank. Hak alles zo fijn mogelijk tot een soort prutje zeg maar (haha, smakelijk woord he). Doe in een schaaltje en meng met creme fraiche of mayo en breng op smaak met zout en peper. Vul voorzichtig de tomaatjes met een lepeltje. Dit is wel een priegelwerkje hoor, maar dat is het waard.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Gevulde tomaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s