Spinazie rolletjes

DSCN1479-1Deze spinazie rolletjes zijn gemaakt van croissant deeg. Misschien vind je dit vreemd klinken en verwacht je dat je dat alleen met ontbijt kunt eten. Natuurlijk kan dat heel goed, maar vandaag maak ik hem als hapje voor de visite. Het is een leuke vervanger voor bijvoorbeeld bladerdeeg. En het voordeel is dat je niet hoeft te wachten tot het deeg ontdooid is. Deze rolletjes hoef je niet alleen met spinazie te vullen. Je kunt ze bijvoorbeeld ook vullen met tomatensaus, vlees en kaas zodat je een soort pizza rolletjes krijgt. 

DSCN1486Dit heb je nodig voor 20 stuks:

  • 1 blik croissant deeg voor 4 stuks
  • 450 gr diepvries spinazie, ontdooid
  • 4 plakken ham
  • 200 gr ricotta of cottage cheese
  • 50 gr pijnboompitten
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en doe in een kom. Roer de ricotta en de pijnboompitten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg uit  en knijp de lijnen waar je moet snijden samen. Halveer de plakken ham en beleg het midden van het deeg ermee zodat je boven en onder evenveel ruimte hebt. Verdeel over de ham, het spinazie mengsel. Vouw de onderkant van het deeg erover heen en rol hem verder zodat de naad aan de onderkant zit. Snijd in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en leg ze een stukje uit elkaar op de bakplaat. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten tot het deeg goudbruin is. Je kunt ze warm en koud eten, maar warm is toch het lekkerste. Het is trouwens ook lekker om er wat pesto door te roeren.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Spinazie rolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s