Tapenade met olijven en gedroogde tomaat

DSCN1463Zelfgemaakte tapenade is echt zo lekker! En je kunt er verschillende kanten mee op. Deze versie heeft gelijke delen olijven en tomaat, maar je kunt makkelijk de hoeveelheden veranderen naar jou smaak of een deel compleet vervangen. Deze versie vind ik persoonlijk het lekkerste. Het leuke vind ik dat hij op die manier nooit het zelfde is. 

DSCN1468Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 100 gr zwarte olijven
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • een scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe de tomaten, olijven en knoflook in een foodprocessor en maal fijn. Voeg beetje bij beetje wat olie toe tot je tevreden bent met de substantie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en maal nog een keer goed. Verdeel in je schaaltje en serveer met stokbrood of toastjes.

Eetsmakelijk!

3 thoughts on “Tapenade met olijven en gedroogde tomaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s