Zelfgemaakte tapenade is echt zo lekker! En je kunt er verschillende kanten mee op. Deze versie heeft gelijke delen olijven en tomaat, maar je kunt makkelijk de hoeveelheden veranderen naar jou smaak of een deel compleet vervangen. Deze versie vind ik persoonlijk het lekkerste. Het leuke vind ik dat hij op die manier nooit het zelfde is.
Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 100 gr zwarte olijven
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- een scheutje citroensap
- zout en peper
Zo maak je het:
Doe de tomaten, olijven en knoflook in een foodprocessor en maal fijn. Voeg beetje bij beetje wat olie toe tot je tevreden bent met de substantie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en maal nog een keer goed. Verdeel in je schaaltje en serveer met stokbrood of toastjes.
Eetsmakelijk!
Zelfgemaakte tapenade is zoveel lekkerder dan uit een potje. Deze ziet er ook zeer goed uit!
LikeLike
Dankje! Vind ik dus ook. En het is zo makkelijk
LikeLike