Zelfgemaakte kruidenboter

DSCN1456Aankomende tijd komen er aardig wat hapjes en smeersels online. Mijn schoonmoeder had gevraagd of ik voor een verjaardag wat hapjes wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat wel. Ik besloot om wat hapjes te verzinnen zodat ik er gelijk wat artikelen van kon maken. Ik had namelijk al een tijdje wat ideeen en dit was het ideale moment om ze uit te voeren. Dus wil je alvast wat ideeen voor de feestdagen? Blijf de komende dagen deze blog dan vooral volgen. Vandaag deel ik mijn recept voor zelfgemaakte kruidenboter, wat voor mij eigenlijk heel apart is, omdat ik normaal niet zo van boter hou haha. Maar deze vind ik heerlijk!

DSCN1459Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr bieslook
  • 15 gr peterselie
  • een scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zorg ervoor dat de boter lekker zacht is en doe hem in een kom. Hak de bieslook en peterselie fijn en doe samen met 2 geperste knoflook teentjes bij de boter. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Doe in een leuk schaaltje en serveer met stokbrood of toastjes.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Zelfgemaakte kruidenboter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s