Dit is een van mijn favoriete smoothies. Ik maak hem niet zo heel vaak, maar dat komt meer omdat ik bang ben dat het gaat vervelen. Ik doe er sowieso altijd kaneel in. Maar voor de variatie kun je er ook bijvoorbeeld wat havermout door doen. En misschien zelfs cacao poeder. Nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel lekker. Ik denk dat ik dat de volgende keer eens ga maken. Als je banaan zacht en zoet genoeg is, hoef je er niet eens een zoetstof zoals honing aan toe te voegen.
Dit heb je nodig voor 2 glazen:
- 2 bananen
- 250/300 ml vloeibare yoghurt
- 1 thl kaneel
- een paar ijsklontjes
Zo maak je het:
Breek de banaan in grove stukken en voeg samen met de rest van de ingredienten in een blender of foodprocessor. Blend tot alles mooi glad is. Doe er eventueel nog wat extra yoghurt in als je hem wat te dik vind. Of voeg wat extra ijs toe als je hem nog kouder wilt.
Eetsmakelijk!
Een gedachte over “Yoghurt banaan smoothie”