Mexicaanse maaltijdsalade met gebakken kip

DSCN1437Laatst had ik een avocado over en ik wist niet echt wat ik er mee wilde doen. Na wat nadenken, bladerde ik mijn oude verzamelboek door en zag een recept  wat ik ooit gemaakt had. Dat recept heb ik verder uitgebreid zodat ik uiteindelijk de avocado er heel goed in kon verwerken. De dressing die ik heb gebruikt is heel basic, maar naar mijn mening past dat juist perfect bij de rest van de smaken. Met de kruiden voor de kip kun je eindeloos variëren. Wij aten dit als avondmaaltijd maar het kan ook heel goed als lunch.

DSCN1442Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

 • 1 zak veldsla
 • 1 avocado
 • 2 tomaten
 • 1/2 komkommer
 • 1 klein blikje mais
 • 2 kipfilet
 • 1 thl paprikapoeder
 • 1 thl oregano
 • 1/2 thl cayenne peper
 • zout en peper
 • 3 el olie
 • sap van een halve citroen

Zo maak je het:

Doe de veldsla in een kom en verdeel de mais erover. Snijd de avocado en de tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in halve plakken. Doe ook in de kom. Maak een dressing van de olie, citroensap, zout en peper en verdeel over de salade. Meng goed.
Snijd de kip in blokjes en verdeel de paprikapoeder, oregano, cayenne peper en zout erover. Verhit een koekenpan met wat olie of boter en bak de kip rondom bruin en gaar. Serveer samen met de salade.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Mexicaanse maaltijdsalade met gebakken kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s