Pasta met balsamico groente en worstjes

DSCN1431Dit recept is voor mij eigenlijk niet zo nieuw. Wij aten thuis al regelmatig een gerecht wat hier op lijkt. Ik heb dat recept als basis gebruikt en hem zelf wat uitgebreid. Het leuke hieraan is, dat je met de groente heel veel kunt variëren. Ik wilde eerst namelijk aubergine gebruiken in plaats van courgette. De aubergine was helaas uitverkocht, dus ik moest ter plekke wat anders kiezen. De balsamico azijn geeft het hele gerecht een apart, soort van, zoet zurig smaakje. Wat wij erg lekker vinden trouwens.DSCN1433Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gr pasta naar keuze
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 250 gr cherry tomaten
  • 6 chipolata worstjes
  • 2 el olie
  • 2 el balsamico azijn
  • 4 takjes verse tijm, of een theelepel gedroogd
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Snijd de courgette door midden en vervolgens in plakjes. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 2 tot 3 cm. Snijd de ui in parten en halveer de tomaatjes. Halveer ook de worstjes zodat je 12 stukjes krijgt. Doe de courgette, paprika en ui in een bakblik of ovenschaal en besprenkel met 2 el olie en 2 el balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper en zet de schaal in de oven voor 10 minuten.
Haal de schaal er uit en verdeel de worstjes, tomaatjes en tijm er over. Zet terug in de oven voor nog eens 25 minuten. Ondertussen kun je je pasta koken. Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Het is handig om er wat olie door heen te roeren zodat het niet aan elkaar blijft plakken. Haal de schaal uit de oven en serveer samen met de pasta en wat geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Pasta met balsamico groente en worstjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s