Toast met avocado en ei

DSCN1419De combinatie van avocado en ei zag ik de laatste tijd regelmatig voorbij komen. Ik had er nooit zulke hoge verwachtingen van. Wat was er nou zo bijzonder aan, dacht ik dan. Laatst vond ik het toch maar eens tijd om het te proberen. En raad eens…het is super lekker! De combinatie gaat echt heel goed samen. En om eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht. Ik zou zeggen, probeer het ook eens.

DSCN1429Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 boterham
  • 1/2 avocado
  • 1 ei
  • scheutje citroensap
  • zout en peper
  • 1 el olie

Zo maak je het:

Rooster je boterham en leg apart. Prak een halve avocado in een kom en besprenkel met citroensap, zout en peper en roer goed door elkaar. De citroensap zorgt er gelijk voor dat je avocado niet bruin wordt. Verhit de olie in een koekenpan en breek je ei erover. Zorg dat de dooier heel blijft. Bak hem tot het ei wit gestold is en de dooier ook bijna begint te stollen (of langer, maar net wat jij wilt). Doe dit vooral niet op hoog vuur! Bij mij duurde het ongeveer een minuut of 5. Verdeel de avocado over je toast en leg daar je ei op. Breek met een mes de dooier en verdeel over de rest van je brood. Besprenkel eventueel nog met extra zout en peper.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Toast met avocado en ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s