Sla kuipjes met gemarineerde tempeh

DSCN1411Het was de bedoeling dat dit sla wraps zouden worden, maar ik kon de juiste sla er niet voor vinden. Uiteindelijk heb ik dus kleine Romaine sla gehaald en er gevulde kuipjes van gemaakt. De smaak blijft natuurlijk hetzelfde, het ziet er alleen anders uit. Weet je trouwens niet wat tempeh is? Het is een soja product en je kunt het vergelijken met tofu. Tempeh vind ik persoonlijk lekkerder, omdat het op een 1 of andere manier een beetje naar kaas smaakt. Je kunt het heel makkelijk marineren, omdat het heel gemakkelijk smaken op pikt. Dit gerecht at ik als makkelijke en lichte avondmaaltijd, maar je kunt het ook heel goed als lunch eten. Als je weet welke sla je wel kunt gebruiken om wraps mee te maken, laat het me vooral weten. DSCN1414Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 1/2 zak tempeh
 • 2 kropjes baby Romaine sla
 • 2 tomaten
 • 1 avocado
 • 1 klein blikje mais
 • 2 el olie
 • een scheutje citroensap
 • 2 el balsamico azijn
 • 2 el sojasaus
 • 1 thl italiaanse kruiden
 • 1/2 thl knoflook poeder
 • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de tempeh in blokjes van 1 tot 2 cm en doe in een bakje wat je af kan sluiten. Roer 1 el olie, 2 el balsamico azijn, 2 el sojasaus, de knoflookpoeder, de italiaanse kruiden en zout en peper door elkaar en verdeel over de tempeh. Doe het bakje dicht en schud goed om zodat alle blokjes onder de marinade zitten. Zet dit voor minimaal een uur in de koelkast (het liefst langer, mag ook de hele nacht). Schud af en toe even om als je er aan denkt.
Snijd de onderkant van de sla, haal de blaadjes los en was alles goed. Laat drogen en doe ik een kom.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd ook de avocado in blokjes. Meng dit samen met de tomaat, mais, 1 el olie, een scheut citroensap, zout en peper en doe in een andere kom.
Haal de tempeh uit de koelkast en verhit wat olie in een koekenpan. Bak de tempeh ongeveer 5 minuten tot het warm en gekarameliseerd is. Doe in een kom en laat een beetje afkoelen. Zet alle kommen op tafel zodat iedereen zijn eigen kuipjes kan maken. Leg een blaadje sla op je bord en leg hierop je avocado-tomaat mengsel, gevolgd door de stukjes tempeh. Als je wel wraps maakt, kun je ze nu oprollen.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Sla kuipjes met gemarineerde tempeh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s