Leuke plek: High tea bij Ten to three bakery

DSCN1409Al een hele tijd wilde ik een keer bij deze cupcake winkel wat halen. De verjaardag van een vriendin van mij was het ideale excuus. Ik besloot haar een ‘Mad Hatters tea party’ cadeau te doen. Lees snel verder om te weten te komen wat het precies inhield en wat ik er van vond.

Ten to three bakery heeft verschillende vestigingen. De vestiging die je hierboven op de foto ziet, zit in Rotterdam aan de Aert van Nesstraat (achter de Bijenkorf). Deze bakkerij verkoopt voornamelijk cupcakes. Maar behalve dat je er cupcakes kunt kopen, kun je er ook ontbijten, lunchen en high tea-en zoals wij hebben gedaan. Daarnaast leveren ze ook cupcakes voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen of bruiloften enzo. Het leuke is dat ze zelfs glutenvrije, suikervrije en veganistische producten hebben. DSCN1401

Wat vind ik van de Mad Hatter’s tea party:

Ten eerste wil ik even kwijt dat deze bakkerij echt een hele originele naam heeft gedacht! Blijkbaar hebben ze zich laten inspireren door de Alice in Wonderland films, wat ik erg leuk vind.

Bij binnenkomst zien we dat er verschillende tafeltjes gereserveerd zijn voor een high tea. Ieder tafeltje heeft zijn eigen Theepot met theekopjes. En kijk hoe schattig onze theeset is! Deze set is geïnspireerd op ‘A Midsummer Nights Dream’ van Shakespeare.
Als eerste krijgen we even de kans om rustig te zitten met een kopje thee. Je kon er ook voor kiezen om te beginnen met een glas prosecco, wat natuurlijk niet verkeerd is, maar aangezien het 11 uur was vonden wij dat nog een tikkeltje te vroeg haha. Een kwartiertje later kwam de etagere met hapjes. De etagere paste trouwens ook weer helemaal bij onze theeset.  DSCN1402Op het onderste bord lagen 2 heerlijke scones (die nog warm waren trouwens) met jam en clotted cream. En daarnaast 4 soorten sandwiches met zalm en kruidenkaas, ham met roomkaas, komkommer met tomatenspread en kaas met pittige saus. Het leuke hieraan was, dat er naast de traditionele sandwiches ook wat originele zaten waardoor er voor iedereen wel wat bij zat. Ik ben echt een liefhebber voor hartige dingen, dus ik was erg blij met het feit dat er van sommige sandwiches meerdere waren.

Op het bovenste bord lagen alle zoete dingen. Waaronder 4 verschillende mini cupcakes, 2 macarons en 2 cakepops. Vooral de mini cupcakes zagen er super schattig uit. Het is ook leuk dat je iedere keer een andere selectie cupcakes krijgt. Het is dus ook iedere keer weer een verrassing. Mijn favoriet van deze selectie was de vanille cupcake met gezouten karamel.

Mijn vriendin heeft een noten allergie waardoor ze niet alles kon eten. Gelukkig had ik dit bij het reserveren door gegeven en het tijdens het eten extra gezegd. Er werd heel goed rekening mee gehouden. Nou waren ze wel vergeten dat de macarons van amandel gemaakt worden, maar in plaats daar van kreeg ze een extra mini cupcake. Ondanks dat ze hier geen erg in hadden, krijgen ze van mij toch een grote pluspunt omdat er toch heel goed doorgevraagd werd. Hierdoor kreeg je echt het gevoel dat er veel moeite voor je gedaan werd.
Deze winkel is echt een nieuwe favoriet geworden en ik ga hier zeker nog wel eens langs.

Even wat punten op een rijtje:

+ Goede en vriendelijke service

+ Goede balans tussen zoet en hartig.

+ Leuk dat iedereen een andere theeset krijgt

+ thee werd aangevuld waneer je wilde

+ Prettige hoeveelheid zonder dat je aan het eind overvol zit

– Klein min puntje om het feit dat er toch wat van noten op het bord lag ondanks dat de notenallergie bekent was. Gelukkig hadden ze zit wel snel en goed opgelost.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Kijk even op hun website voor meer informatie.

Een gedachte over “Leuke plek: High tea bij Ten to three bakery

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s