Havermoutpap met pindakaas

DSCN1396Havermout staat bij mij redelijk vaak op het menu als ontbijt. Vooral in het weekend. Maar er pap van maken is niet altijd mijn ding. Behalve als er pindakaas door zit. Dan vind ik het wel lekker! In deze versie heb ik er rozijnen en amandelschaafsel door gedaan. Het liefst doe ik er ook banaan in, maar die had ik helaas niet in huis. Het grote voordeel van havermout is dat ik met een schaaltje sowieso de hele ochtend doorkom zonder dat ik te vroeg trek krijg.

DSCN1400Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 ml melk of water
  • 4 tot 5 el havermout
  • 1/2 el pindakaas
  • 1 handje rozijnen
  • 1 of 2 el amandelschaafsel
  • eventueel wat honing

Zo maak je het:

Doe de melk of water samen met de havermout, pindakaas en de helft van de rozijnen in een pannetje en roer goed door. Zet het vuur aan en blijf roeren tot je mengsel wat dikker en romiger begint te worden. De tijd kan hierbij variëren van 3 tot 5 minuten of misschien wel langer als je grove havermout gebruikt. Verdeel de pap in je kom en besprenkel met de rest van de rozijnen en wat amandelschaafsel. Als je het wat zoeter wilt kun je eventueel wat honing toevoegen.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Havermoutpap met pindakaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s